Zeytinburnu’nda Irkçı Saldırıya Uğrayan Suriyeli Yaşamını Yitirdi

Esenler’de yaşayan ve pazar günü Zeytinburnu sahiline inen Suriyeli arkadaş grubunun üzerine bir saldırgan tarafından ateş açıldı. Saldırganın kurşunlarından kaçmaya çalışan Suriyeli göçmenlerden 21 yaşındaki Abdulkadir Davud yaşamını yitirdi.

Olayın tanıklarından bir başka Suriyeli göçmen Ahmed Uzun yaşananları Evrensel Gazetesi’nden Ercüment Akdeniz’e anlattı.

Uzun, “Zeytinburnu sahilindeki bir parkta sohbet ediyorduk. Eve gitmek üzere durağa gittik. Esenler otobüsünü bekliyorduk. Tanımadığımız bir adam evinin penceresinden çıktı ve bize küfür etmeye başladı. ‘Niye küfür ediyorsun, biz sana ne yaptık’ diye sorduk. Ancak küfürler etmeye devam etti. Biz küfür etmedik” ifadelerini kullandı.

Saldırgannın içeri girmesinin ardından balkona çıkan eşinin “Kaçın, bu sarhoş, silah almaya gitti” diye seslendiğini anlatan Uzun kaçmaya başladıklarını belirtti. Uzun, “Arkadan 3 el silah sesi geldi. İkisi Abdulkadir’e saplanmış, biri boşa gitmiş. Döndüğümüzde çocuk kanlar içindeydi. Ambulans onu almaya geldiğinde tahminimce ölmüştü. O gün sahilde fotoğrafını çekmiştim” dedi.