“Muhalefet” Bu Kez Doğalgaz ile İktidarın Arkasında Hizalandı

Devlet iktidarı, içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizin görünürlüğünü mümkün olduğunca ortadan kaldırmaya çalışırken, sık sık “şapkadan tavşan çıkarmaya” devam ediyor. Bunlardan biri de “müjde” adı altında sürüme sokulan, ancak çıkarma maliyeti, işlenme süresi ve ham maddenin kalitesi gibi konularda soru işaretleri barındıran, Karadeniz açıklarında sismik ve sondaj araştırma gemileri tarafından doğalgaz bulunduğu açıklamasıydı.

“Muhalefet” ise diğer “milli” politikalarında olduğu gibi, “doğalgaz müjdesinde de” devlet iktidarının arkasında hizalanmakta gecikmedi.

Millet İttifakı bileşeni İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğunun açıklanmasına ilişkin “Bir metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş her şey kıymetlidir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabından “Fatih Sondaj Gemimizin Karadeniz’de gerçekleştirdiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin enerji alanında attığı bu önemli adım hepimiz için bir gurur kaynağıdır.” mesajını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yine sosyal medya hesabından “Bulunan doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum. açıklaması yaptı.

Öte yandan CHP’nin Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da, “Karadeniz’de “Sakarya Sahası” adı verilen sahada 320 milyar metreküp doğalgaz bulunması sevindiricidir. % 98,9 dışa bağımlı olduğumuz doğalgazda 320 milyar metreküp rezerv, tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır.” şeklinde bir açıklamada bulunarak, “muhalefetin” devlet iktidarının doğalgaz treninde yerini aldığını gösterdi.