Çocuk Kitabında Tecavüz Diyaloğu

Musa Dinç adlı şahıs tarafından yazılan ve  Arı Sanat Yayınevi’nin yayımladığı ‘Gül ve Düşün’ isimli çocuk kitabındaki bir hikayede tecavüz diyaloğuna yer verildi.

Tepki toplayan kitapta, tilkinin sinirlendiği boz ayıya cinsel saldırıda bulunması detaylarıyla anlatıyor. Cinsel saldırıyı gerçekleştiren tilki tecavüzden sonra “mutlu ve gururlu”, tecavüze uğrayan boz ayı ise insanların yüzüne bakamayacak şekilde betimleniyor.

Aykırı’dan Berat Temiz’in haberine göre, kitapta tilki ile boz ayının su sözleri canlandırılıyor:

“Boz Ayı’dan çok çektim, öyle bir şey başına getireyim ki ömrü boyunca unutmasın. En iyi tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!

“Kurnaz Tilki, Boz Ayı’nın arkasına geçmiş ve çirkin emellerine kavuşmuş. Boz Ayı’nın da bakireliği son bulmuş.”

“Gerdekten çıkmış damat misali gibi, gerine gerine göğsünü kabartarak böğürtlenler arasından çıkmış…”

“Boz Ayı, randevu evine düşmüş fahişeler gibi, kendi kendine içlenerek mırıldanmış: “Bekaretim gitti, namusum beş paralık oldu! Hangi yüzle ayı alemine çıkacağım (?) Damgayı yedim bir kere! Boz Ayı yerine Fahişe Boze Ayı derlerse işte o zaman…”

Tecavüz övücü kitabın dört baskı yaptığı, yeni baskıları için matbaada basılmaya devam ettiği, kitabın “yazarı” Musa Dinç’in ise kitap için birçok çocukla imza günleri düzenlediği öğrenildi.

Musa Dinç tepkiler sonrası “erdemli davranış göstererek” kitabı yayından çektiğini, kendisini tanıyan ve bilenlerin “nasıl bir insan olduğunu” bildiklerini iddia etti.