Kadıköy’de Barış Atay ile Dayanışma Eylemi Gerçekleştirildi

Önceki gece, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesi sonrası Kadıköy’de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antakya Milletvekili Barış Atay için dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

TİP’in çağrısıyla gerçekleştirilen Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki eyleme, aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet’in de olduğu devrimci örgütler yoğun katılım gösterdi.

Eylemde söz alan Barış Atay, bu ve benzeri saldırıların kendilerini yıldıramayacağının altını çizdi. Atay konuşmasında “Soylu bakan değildir, çete lideridir, kullanışlı bir aparattır. Taraflar çok net. Biz İpek Erlerin tarafıyız Soylu, Musa Orhanların tarafı.” ifadelerini kullandı. Bir diğer TİP’li milletvekili Erkan Baş da, “hesap sormak için” Meclis’te olduklarını hatırlattı.

Devrimci Anarşist Faaliyet adına yapılan konuşmada ise, “…devlet bizi baskılamaya, tahakkümünü hakim kılmaya çalışıyor. Fakat bugün burada devlet, devrimcilerin faşizme karşı özgürlük mücadelesini büyüttüğü mesajını aldı. Onların istedikleri korku imparatorluğunun yaratılmasına izin vermeyeceğiz…” ifadeleri kullanıldı.

Eylem, devrimci örgütlerin devletin baskılarına karşı “devrimci dayanışma” mesajlarıyla sonlandırıldı.

Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak Twitter’da, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın @suleymansoylu Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” mesajını paylaşmıştı.

Soylu ise Atay’a, “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP’den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden “tecavüzcü kollayıcı” olmaz da Senden tam tecavüzcü olur… Tuma’nın kollayıcısı Dikkat yakalanma…” yanıtını vermişti. Birkaç saat sonra da Barış Atay saldırıya uğramıştı.