Trump’tan Kenosha Belediye Başkanı’na: ‘Radikal Anarşistleri Destekleyen Bir Ahmak”

Polis terörünün artarak sürdüğü ABD’de Başkan Trump, arka arkaya gelen polis şiddeti haberleri nedeniyle ayaklanmaya dönüşme eğilimi gösteren süreci, ABD iç politikasında kullanışlı bir argüman haline getirmeye çalışan açıklamalar yapıyor.

Trump, son olarak  polisin Jacob Blake’i eşinin ve çocuklarının gözleri önünde 7 el ateş açarak ağır yaraladığı Kenosha kentine gitti. Donald Trump, burada Kenosha’nın, “Kasım seçimlerindeki siyasi rakibi Demokrat Parti’den” olan belediye başkanı hakkında yaptığı açıklama ve kullandığı dille, siyasal cehaletini ve nobranlığını bir kez daha ortaya koydu.

Trump, Kenosha’nın Demokrat Partili belediye başkanı için “radikal anarşistleri destekleyen bir ahmak” ifadesini kullandı ve “Dün gece bazı radikal anarşistlerin belediye başkanının evine girmeye çalıştığını gördüm. Bu zavallı ahmağın başına kötü şeyler geliyor, çok aptal bir belediye başkanı. Nasıl belediye başkanı olmuş bir fikrim yok” şeklinde sözler sarf etti.

Trump, olay sonrası yapılan eylemleri bastırmak üzere kente Ulusal Muhafızları göndermeselerdi, buranın yerle bir olacağını da iddia etti.