Dışişleri’nden Avusturya, Rusya ve Fransa’ya Tepki

TC Dışişleri Bakanlığı, hemen her gün bir ya da birden fazla devlete tepki göstererek ya da uyararak, “iç gündeme yönelik mesajlar içeren” agresif dış politikasını hayata geçirmeye devam ediyor.

Dün Ankara’nın “tepki gösterdiği” devletler Avusturya, Rusya ve Fransa oldu. Dışişleri’nın söz konusu gündeminde en çok “mesai harcayan” isim olarak göze çarpan Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Avusturya’da TC adına casusluk yapıldığına dair iddialar hakkında “Avusturya Hükümetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz” dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer , Avusturya’da TC devleti karşıtı kişilerle ilgili bilgileri Ankara’ya sızdıran bir casus yakaladıklarını açıklamıştı. Uyum Bakanı Raab da “Türkiye, Avusturya’yı bölmek istiyor” demişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, günün diğer “uyarısını” Fransa’ya yaptı. Aksoy, Doğu Akdeniz’deki gerginlik bağlamında, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklı davasına karşı kırmızı çizgiler çektiğini sananlar, yalnızca ülkemizin kararlı duruşuyla karşılaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan TC Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetin, Rus mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını duyururken, Rojava Özerk Yönetimi adına aynı sıralarda Moskova’da bulunan Suriye Demokratik Meclisi temsilcilerinin Rusya’da resmi makamlarca üst düzeyde kabul edilmesine tepki gösterildiği belirtildi.

.