“İslam Devleti” Çağrısı Yapan Şeyh Çocuk Tecavüzünden Tutuklandı

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi sürecinde “müritlerine” yönelik yaptığı konuşmada “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir.” diye konuşanUşşaki Tarikatı Şeyhi Fatih Nurullah “müridinin” 12 yaşındaki kızına cinsel saldırıdan tutuklandı.

Tarikatın, Nurullah’ın da yaşadığı dergahlarının bulunduğu Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde yaşanan olayda, Fatih Nurullah’ın bulunduğu binaya jandarma geldi.Bu sırada yaşanan tartışmadan sonra tarikat mensuplarının jandarmaların yanındaki bir adama saldırdığı görüldü. Saldırı sırasında omzu kırılan bu kişinin, cinsel saldırıya uğrayan çocuğun babası olduğu öğrenildi.

Yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınan Fatih Nurullah’ın, çocuğun ifadesine göre aynı dergahta, 10 yaşında bir başka çocuğa da cinsel saldırıda bulunduğu öğrenildi.

“Müritlerinin” aileyi, çocuğun ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği cinsel saldırgan Fatih Nurullah tutuklandı.

Fatih Nurullah, 2016 yılında tarikatın kanalı Nurani TV’de “cihada katılım” çağrısı yapmış, tarikat üyelerinin Suriye’de TSK yedeğindeki Türkmen Cephesi, Bayırbucak Türkmenleri gibi çetelere katılmalarını istemişti.