Mahkeme, Danışanına Cinsel Saldırıda Bulunan Psikolog Murat Paker’in Eylemi Yaptığını Onayladı Ancak Cezasında Ertelemeye Gitti

İstinaf mahkemesi, danışanına cinsel saldırıda bulunan Murat Paker’in danışanına karşı “cinsel saldırı” eylemini yaptığını onayladı. Ancak kendisine verilen 4 yıl 2 ay cezayı 2 yıla düşürdü ve “iyi hal” gerekçesiyle de 1 yıl 8 ay’a düşürerek cezayı erteledi.

Murat Paker, 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan sonra kendisine psikolojik danışmanlık için gelen danışanı Ayşe’ye cinsel saldırıda bulunmuştu.

Ayşe’nin cinsel saldırı davası açmasının ardından ise Murat Paker’in akademisyen olarak çalıştığı Bilgi Üniversitesi’nden 11 akademisyen Paker’in “iftiraya” uğradığına dair bir metin yayımlamıştı.

Tacizci Paker,davayı adliye önünde takip eden kadınlara da “çete” yaftalamasında bulunmuştu.Görülen davada 4 yıl 2 ay hapis cezası aldıktan sonra dava istinafa taşındı.

İstinaf mahkemesinde görülen davada Murat Paker’in danışanına yönelik cinsel saldırıda bulunduğu onaylandı. Ancak kendisine verilen 4 yıl 2 ay ceza bozularak 2 yıla düşürüldü ve mahkemedeki “iyi hali” sebebiyle de bu ceza 1 yıl 8 aya indirildi ve ceza ertelendi.