Korona Krizi’nde Aranan “Suçlu” Bulundu: “İnsanımız Kendisinin Katili”

Korona Krizi’nde, çarpıtılmış resmi rakamlara rağmen vakalarda ve yaşamını yitirenlerin sayısındaki artış, devlet iktidarı nezdinde artık mızrağın çuvala sığmadığını gösterdi. Ancak “fıtratı gereği” ekonomik kaygılarını insan yaşamının önüne koyan devlet iktidarı, beklendiği gibi sorumluluktan kaçarak krizde suçluyu halk olarak işaret etti.

İstanbul’da Göztepe Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu paralelde bir konuşma yaparak, devletin Korona Krizi’nde baştan beri takındığı bu tavrı aşikar bir şekilde teyit etti. Erdoğan konuşmasında “…Sürekli söylememize rağmen maalesef Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor.Kurallara uygun hareket edilmelidir. Kapalı alanlarda cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili….”  ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde de Sağlık Bakanı Fahretti Koca benzer bir söylemde bulunmuş, Yol TV muhabiri Özge Uyanık’ın sorusu üzerine, Erdoğan’ın Giresun’da yaptığı mitingte fiziksel mesafe ihlalleri konusunda mitinge katılanları sorumlu tutmuştu.