Sağlık Bakanlığı İstedi YÖK Tavsiye Etti |#YÖKİstifa

Eğlence yerlerinin açılmasına, Ayasofya’nın cami olarak açılması etkinliğini ve Erdoğan’ın Giresun’da gerçekleştirdiği mitinge yol veren Sağlık Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurumu’na(YÖK), üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi için “tavsiyede” bulundu. YÖK ise bu “tavsiyeyi” üniversitelere iletti.

Korona Krizi’nin başından beri, iktidarın işini kolaylaştıracak ve kapitalizmin işlemesini sağlayacak “önlem tavsiyeleri” veren Sağlık Bakanlığı, ne Giresun mitingi ne de Ayasofya için tavsiyede bulunmazken YÖK’e üniversiteler için uzaktan eğitim tavsiyesi verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın YÖK’e ilettiği tavsiye metnine göre üniversitelere 2020-21 eğitim yılının güz döneminde teorik derslerin uzaktan eğitim ile yapılması, uygulamalı derslerin ise ertelenmesi yönünde önerilerde bulunuluyor.

Daha öncesinde inisiyatifi üniversitelere bırakan YÖK, bu tavsiye metnini üniversitelerin rektörlüklerine ulaştırdı.

Sosyal medyada ise; AVM, cami ve kalabalık oluşturma potansiyeli yüksek olan yerler açılırken üniversitelerin, verilen bu tavsiye neticesinde açılmayabilecek olması nedeniyle YÖK’e tepkiler başladı. Twitter’da #YÖKİstifa etiketiyle YÖK yönetimine istifa çağrısında bulunuluyor.