İktidarın Bir Projesi Daha Tarihe Karıştı: Osmanlıspor, Ankaraspor Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sitesinde yer alan bilgiye göre, TFF 1.Lig ekibi Osmanlıspor’un adı yeniden Ankaraspor olarak değiştirildi. Takımın yeni logosu ve ismi, TFF tarafından tescil edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını iktidar içi bir değişiklikle 6 Kasım 2017’de Mustafa Tuna’ya devreden Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in “kurucu başkanı” olduğu Osmanlıspor, 2014’te Ankaraspor’un isim değişikliği sonrası bir iktidar projesi olarak ortaya çıkmıştı.

Melih Gökçek ve ailesinin “ilgisi”, 2010-2011 sezonundan itibaren mali krize giren Ankaragücü’nden, TFF’nin hakkında verdiği liglere katılmama cezasının kalktığı 2013-2014 sezonunda Ankaraspor’a yönelmişti. Gökçek ailesi iktidar ilişkilerini de kullanarak ve toplumun muhafazakar kodlarına seslenen bir hamleyle kulübün ismi Osmanlıspor olarak değiştirmişti.

Melih Gökçek’ın 6 Kasım 2017’de istifa et(tiril)mesi sonrası malum ekonomik kaynakları kesilen Osmanlıspor, Süper Lig’den bir alt lig olan TFF 1.Lig’e düşmüş, 4 Ocak 2020’de de el değiştirerek Gökçek Ailesi’nin elinden tamamen çıkmıştı.