Irkçıların Hedefinde Bu Kez Suriyeli Bir Genç Vardı

Hemen her gün ajanslara düşen ırkçı saldırı haberlerinin adresi bu kez Samsun-Vezirköprü, ırkçı saldırganların hedefi ise Suriyeli bir gençti.

Vezirköprü’de fırın işçisi olarak çalışan 16 yaşındaki Suriyeli göçmen Eymenh Hammami dün akşam saatlerinde maruz kaldığı ırkçı saldırı sırasında bıçaklanarak  katledildi.

Saldırı anında Eymenh’in yanında bulunan ağabeyi İbrahim Hammamı, kardeşi ve iki kuzeni ile yol kenarında bekledikleri sırada yanlarına yanaşan bir araçtan kendilerine ırkçı küfürler edildiğini ve 4 kişinin arabayla önlerini kestiklerini anlattı. “Küfürlere karşı ırkçılıktır bu dedik, hep bu durumları yaşadığımız için alttan aldık” diyen İbrahim Hammami, aynı grubun bir süre sonra tekrar yollarını kestiğini belirtti.

Irkçı saldırganların sayısının 20’ye ulaştığını belirten İbrahim Hammami, saldırı sırasında uzaktan geçen bir polis arabası gördüğünü söyledi ve “…Motosikletimle peşine düştüm. Polisleri alıp geldiğimde kardeşim kanlar içindeydi. Geç kalmıştık.” ifadelerini kullandı.