Kanal İstanbul Talanına Karşı Yapılmak İstenen Yürüyüş Engellendi: 2 Yaşam Savunucusu Gözaltına Alındı

Pazar günü, Kanal İstanbul adı altında yapılmak istenen talan projesine karşı Yeniköy’den Karaburun’a yürümek isteyen yaşam savunucuları engellendi. Buluşma noktalarındaki ablukanın yanı sıra yürüyüş güzergahındaki köyler de jandarma tarafından abluka altına alındı.

Kadıköy, Şişli, Küçükçekmece ve Avcılar’dan buluşma noktasına gidecek olan otobüsler engellendi. Devletin engellemesine karşılık, Kadıköy’deki buluşma noktasında gerçekleştirilen açıklamada iki yaşam savunucusu “rantçı Tayyip” sloganı bahane edilerek gözaltına alındı.

Yeniköy’e kendi imkanlarıyla ulaşmak isteyen yaşam savunucuları, yol boyunca jandarma tarafından durdurularak ikamet belgeleri istendi. Köy halkı, Yeniköy’e olan girişlerin jandarma tarafından tutulmasına karşı bir basın açıklaması düzenlediler. Açıklamada,” itiraz, yürüyüş ve köyümüze sahip çıkma hakkımız engelleniyor. Bu talan projesine karşı bütün baskılara rağmen mücadeleye devam edeceğiz” vurgusu yapıldı.

Gözaltılara ve engellemelere karşı aynı gün saat 15:00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirildi. Eylemde, Korona krizinin bahane edilerek devletin Kanal İstanbul talanından rant elde etmesine ve doğayı talan etmesine karşı verilen mücadelenin durdurulmaya çalışıldığı, ancak bütün engellemelere karşı Kanal İstanbul’a karşı mücadelenin süreceği belirtildi.

Kaynak:Patika Ekoloji Kolektifi