Esenyurt Devlet Hastanesi Tedavi Masraflarını Ödeyemeyen Ailenin Cenazesine El Koydu

Bulgaristan vatandaşı olan ve 4 senedir Türkiye’de yaşayan Sevgi Asenova’nın 77 yaşındaki annesi Temenuşka Asenova’nın cenazesi tedavi masrafları karşılanamadığı için hastane tarafından alıkonuldu.

9 gün önce Korana şüphesiyle annesini Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nin acil servisine getiren Asenova, tedavi masrafları için istenilen ücreti ödeyemeyeceklerini söyleyince 3 saat boyunca hastanede annesiyle beraber bekletildi.

Asenova, sorunun çözümü için 184’ü aradığını ve hastane yönetiminin kendisinden “senet imzalaması” karşılığında annesinin yatışını yapacakları cevabı aldığını belirtti. Senedi imzalamak zorunda kalan Asenova’nın annesi, 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

Hastane ise 80 bin TL olan tedavi ücretinin ödenmediği takdirde cenazeyi teslim etmeyeceklerini belirterek cenazeye el koydu. Asenova’nın tepkileri ve kaymakamlığa gideceğini söylemesi üzerine hastane “indirim” yaparak masrafı 46 bin TL’ye düşürdü. Ancak cenazenin hala hastane morgunda olduğunu belirten Asenova, aylardır işsiz olduğunu ve kendisinden talep edilen parayı ödeyebilecek durumu olmadığını dile getirdi.