Antep’te Biri 45 Yıllık 300 Fabrika Açıldı(!)

Devlet iktidarının medya görünümündeki propaganda mecralarında dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antep’te “300 fabrikanın” açılışını gerçekleştirdiğini iddia eden “haberler” yapıldı. Ancak, Erdoğan’ın “açılışını yaptığı” fabrikaların büyük bölümünün zaten daha önceden açıldığı ortaya çıktı.

Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Can Tuğsuz , sosyal medya hesabından durumu, “Gaziantep’te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum ?? Kamuoyunun takdirine sunuyorum” yorumu ile açıkladı.

“Açılışı yapıldığı” iddia edilen Barem Ambalaj fabrikasının gerçek açılışının da, 2019 Kasım ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapıldığı belirlendi.

Diğer taraftan “açılışı yapıldığı” iddia edilen fabrikaların nerede olduğu ve işsizliğin yoğun olduğu kentlerden biri olan Antep’te iş arayanların söz konusu “fabrikalarda” çalışmak için nereye ve nasıl başvuracakları soruları yanıtsız kaldı.

A Haber tarafından konuya dair yapılan “haberin” sosyal medya paylaşımına ise çok sayıda kullanıcı yorum yaptı.