Dardanel’de Etnik Ayrımcılık: “Roman olduğunuz için işe alınmıyorsunuz”

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
COVID-19 pozitif olan işçileri kölelik koşullarında çalıştıran Dardanel’in şimdiki vukuatı taşeronu roman kadınların iş başvurusunu “Roman olduğunuz için işe alınmıyorsunuz” diyerek reddetti.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi fabrikası sebze bölümüne işçi alımı sırasında taşeron firma Fevzipaşa Mahallesindeki roman kadınların başvurularını dahi almadı. İş başvurusunda bulunan kadınların başvurularını kabul etmeyen firma yönetimi, nedenini soran kadınlara “Roman olduğunuz için işe alınmıyorsunuz” yanıtını verdi.

DİSK/Gıda-İş Sendikası konuya ilişkin açıklama yaptı:

“Geçtiğimiz günlerde COVID-19 pozitif olan işçileri “kapalı devre çalışma sistemi” adı altında kölelik koşullarında çalıştıran Dardanel firması şimdi de etnik ayrımcılıkla karşımıza çıkıyor. Yaşamın her alanında olduğu gibi çalışma yaşamında da dil, din, ırk, milliyet her tür ayrımcılığa karşı olduğumuzu ve işçilerin sınıf kardeşi olduğunu belirtiriz. Gıda-İş Sendikası olarak, kadın işçilerin yaşadığı bu etnik köken ayrımcılığının karşısındayız. Dardanel patronlarının bu tutumunu kınıyoruz. Bu durumumun takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”