Hindistan’da “Üst Sınıftan” Erkeklerin Cinsel Saldırısına Uğrayan Kadın Yaşamını Yitirdi

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde, üst sınıftan dört erkeğin cinsel saldırısına uğrayan 19 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi.

Dalit topluluğundan olan 19 yaşındaki kadın, vücudundaki ağır yaralanmalar nedeniyle yaklaşık iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı. Katledilen kadının cinsel saldırının ardından ilk 10 gün kimsenin gözaltına alınmadığını belirtti.

Gazete Duvar’ın haberine göre, kadının ailesi, Indian Express gazetesine, gözaltına alınanlardan birinin sürekli olarak Dalitleri taciz ettiğini aktardı.

Hindistan’ın en alt kastı olan Dalitlerin ülke genelindeki nüfusu 200 milyonun üzerinde. Ağır bir ayrımcılığa uğrayan kasta Hindistan’da tuvaletlerin elle temizlenmesi, yaşamını yitirenlerin gömülme işlemi, hayvanların bakımı gibi diğer kastlarda bulunan Hinduların iğrendiği ve aşağılayıcı bulduğu işlerin yaptırılması nedeniyle “Dokunulmazlar” anlamına gelen “Dalit” adı veriliyor.

Genç kadının yaşamını yitirdiği haberi Twitter’da Hindistan’da en çok konuşulan konu haline geldi Birçok kullanıcı katledilen kadını “Unutulmuş Nirbhaya” diye tanımladı. Nirbhaya Hindu dilinde “Korkusuz” anlamına geliyor.

Nirbhaya ismi, Delhi’de 2012’de tüm dünyayı sarsan bir toplu tecavüz ve cinayetten sonra gündeme gelmişti.

23 yaşındaki bir fizyoterapi öğrencisi toplu tecavüze uğradığı hareket halindeki otobüsten sopalarla dövülerek yola atılmış, ağır yaralanan kadın yaşamını yitirmişti.

Hindistan yasaları tecavüze uğrayan kadınlarının isimlerinin yazılmasına isin vermediği için tıp fakültesi öğrencisi, basında Nirbhaya olarak anılmaya başlamıştı.