Emine Şenyaşar: Eşimi Gözümün Önünde, 2 Oğlumu Hastanede Katlettiler Sizin Adaletiniz Bu Mu!

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesi fertlerine dönük saldırıları sonucu 3 kişi yaşamını yitirmesine ilişkin görülen dava sonrası fenalaşan Emine Şenyaşar “Benim eşimi gözümün önünde öldürdüler. 2 oğlumu hastanede katlettiler. Bir oğlumu cezaevine koydular. Şimdi serbest bırakmıyor. Benim oğlum ne yaptı? Neden Hastanedeki kamera kayıtlarını ortaya çıkamıyorsunuz? Sizin adaletiniz bu mu? Katiller dışarda benim oğlum hapishanede. Yeter artık bu nasıl adalet” diye sordu.   

2 kardeşi ve babası öldürülen Fadıl Şenyaşar ile AKP’li Yıldız’ın 15 ay sonra teslim olan kardeşi Enver Yıldız’ın tutuklu yargılandığı duruşma Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.   HDP Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü, eski Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik’in ise duruşmayı izlemesine izin verilmedi.  

Savunma yapan aile avukatlarından Bülent Duran, daha önce kısıtlılık kararı olan belgelerin talep edilmesi istedi. Duran, “Bunlar dosyaya eklenmemiş. Savcı hangi belgeyi niye istiyorsunuz?, diyor. Böyle bir şey yok. Kısıtlılık kararından dolayı dosyanın tamamına ulaşamıyoruz. Bizim talebimiz olan belgelere ulaşamıyoruz. Görüntülerde bir den fazla kişinin silahla Şenyaşar ailesinin iş yerine yönelik yaptığı saldırılar ve müvekkilimiz Fadıl Şenyaşar’ın nefsi müdafaası var. Bu durumda müvekkilimiz tahliye edilmelidir. Kovuşturma mahkemeleri cesaretli davranmıyor. Etkin bir soruşturma yürütülmedi. Hukuka aykırı bir soruşturma yürütüldü” dedi.  Mahkeme eksik hususların ve belgelerin tamamlanması için gereken yerler ile müzakere edilmesi kararı vererek, Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmanın 20 Kasım tarihine ertelenmesine karar verdi.