Almanya’da Anarşistler Polisin İşgal Evi Saldırılarına Karşı Sokakta

Almanya’da bulunan Liebig-34 işgal evine yönelik polis saldırıları 15 Eylül’den bu yana sürüyor. 3 gün önce 2.500 civarında polis işgal evine saldırarak işgal evinde yaşayan 50 kişiyi zorla tahliye etti ancak anarşistlerin işgal evinin bulunduğu sokağı terk etmemesiyle ve yaptığı dayanışma çağrısıyla direniş sürüyor:

“İçimizde uyandırdıkları kararlılığı hayal edemezler. Bu şiddet eylemi, karşı şiddet ve öz savunma olarak onlara patlayacak. Son zamanlarda, aylarda, yıllarda zaten çok fazla dayanışma oldu ve neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu tahliye, bir radikalleşme anıdır. Bu anı kullanabilir ve birlikte bu saçmalığa karşı nefretimizi gösterebiliriz. “

Liebig caddesinde kurulan Liebig-34 işgal evi 1999 yılında Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından kurulan en eski işgal evlerinden. Anarşistler tarafından kurulan ve soylulaştırmaya, kapitalizme, ataerkiye karşı 21 senedir mücadeleyi sürdüren “anarşist, queer feminist” işgal evi kurulduğundan bu yana “Tanrı yok, devlet yok, patriyarka yok!” sloganıyla saldırılara cevap veriyor.