Tüm Bel-Sen: Bu Zulmün Karşısına Dikileceğiz

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından ihraç edilen üyelerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

36 emekçinin ihraç edilmesine ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklamayı polis engellendi. Bunun üzerine Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi önünde açıklama yapıldı.

Polis ablukası altında yapılan eyyleme KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, MYK üyeleri ile HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun katıldı. Eylemde, “Kayyum atayarak, ihraç ederek, açığa alarak bizi susturamazsınız” pankartını taşırken, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Emekçiyiz haklıyız”, “Kayyumlar gidecek bizler kalacağız” sloganları atıldı.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, ihraç edilen 36 üyelerinin 24’nün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalıştığını söyledi. Bozkurt, “Ülkenin dört bir yanındaki tüm üyelerimizle bu zulmün karşısına dikilecek, tüm demokratik ve hukuki yolları kullanacağız” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Kürt sorununa faşizan bir şekilde yaklaşırken, AKP yasaklar noktasında en yasakçı iktidar oldu. Önümüzdeki günlerde kurulacak sandıklarda AKP, MHP ve Ergenekoncu iktidar bloğu kaybedecektir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapılarak açıklama sona erdi.