Cargill İşçileri Direnişin 916. Gününde, Eren Holding Önünde Eylem Gerçekleştirdi

2.5 yıl önce sendikaya üye oldukları için Cargill tarafından işten çıkartılan işçilerin mücadelesi sürüyor. İşe iade davasını kazanmalarına rağmen, patronlar tarafından işe geri alınmayan Cargill işçileri, her hafta pazartesi günü şirketin bir müşterisinin genel merkezi önünde eylem gerçekleştiriyor. Bu hafta Modernkarton şirketinin genel merkezi Eren Holding önünde gerçekleştirildi.

Aralarında Genç İşçi Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda işçi örgütünün ve sendikanın katılımıyla gerçekleşen eylemde Cargill’in işçi düşmanı politikası hatırlatıldı.

Direnişin 916. gününde gerçekleştirdikleri basın açıklamasını Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya okudu. Açıklamanın ardından Modern Karton’a Cargill işçilerinin yazdığı mektup iletildi. 10 hafta boyunca direnişe destek olan kurumlara teşekkürlerini ileten Cargill işçileri “Durum değerlendirmesi yapacaklarını ve yeni eylem planlarını sendikaları Tek Gıda-İş ile birlikte kararlaştırıp önümüzdeki günlerde ilan edeceklerini” ifade ettiler.