İskenderun’da Yangın

Hatay’da bu sabah bir yangının kontrol altına alındığı İskenderun ilçesinde farklı bir mahallede de orman yangını çıktı. Yangın sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı.

Alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi sararken yangına müdahale etmek için sevk edilen bir tankerin freni boşaldı, tanker 6 araca çarparak durabildi.

İlçeye bağlı Karayılan Mahallesi’nde sabah saatlerinde çıkan orman yangını birkaç saat içinde kontrol altına alınmıştı. İskenderun’a bağlı Akarca Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da saat 14.00 sıralarında bir yangın daha çıktı.

Alevler yerleşim yerlerine yaklaşırken, bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevleri kontrol altına almak için ekipler, karadan ve helikopterlerle havadan çalışma başlattı.

Yangın sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı. İskenderun’daki yangına müdahale etmek için Denizciler Mahallesi’ne sevk edilen bir su tankerinin caddede freni boşaldı. Tanker, park halindeki 6 araca çarparak durdu. Kazada araçlarda maddi hasar oluşurken, can kaybı yaşanmadı.