AFAD: İzmir Depreminde 4 Kişi Yaşamını Yitirdi

AFAD, İzmir Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 şiddetinde bir depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 120 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İzmir’de saat 14.51’de merkez üssü Seferihisar ilçesi olan 6,6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İzmir Bayraklı ilçesinde bulunan Manavkuyu Mahallesi Sakarya Caddesi’nde bulunan bir binada 60 kişinin olduğu tahmin edilen bir binada bir saat içinde 7 kişi çıkarıldı. Çıkarılanlar arasında bir bebeğin de olduğu bilgisi geldi.

Manavkuyu’da ÖHD’li avukatların bürosunun bulunduğu bir bina da yıkıldı, enkaz altında kalan avukatlardan Esercan Turgut’un (27) durumunun iyi olduğu ve enkaz altından kurtarılmayı beklediği belirtildi.

AFAD, merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan depremde 1’i boğulma olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yapmış olduğu açıklamaya göre; “Şakran Kadın Kapalı, Ödemiş, Menemen R ve T tipi hapishanelerine de ulaştık oradaki tutsakların durumu iyi.” olduğu öğrenildi.