İzmir’de Yaşamını Yitirenlerin Sayısı 12’ye Yükseldi

AFAD İzmir’de gerçekleşen depremle ilgili bir açıklama daha yaptı.

Açıklamaya göre depremde 12 kişi yaşamını yitirdi, 419 kişi yaralandı. Depremin büyüklüğü 6.6 olarak paylaşılırken, yerin 16 kilometre altında ve en yakın yerleşim birimi olan Seferihisar’a 17 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi.

Depremin büyüklüğü AFAD tarafından 6.6 olarak açıklanırken, U.S Geological Survey İzmir Depremini 7.0 olarak duyurdu.

AFAD açıklamasının bir bölümü:

“30.10.2020 Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km’dir. Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 21 olmak üzere, toplam 107 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 419 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir.

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”