Helikopterden Atılan Osman Şiban İşkenceyi Anlattı

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılarak Servet Turgut ile ağır yaralı kurtulan Osman Şiban yaşadıklarını anlattı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Osman Şiban, “Kışla dedikleri yere yaklaştığımız zaman telsizden ‘terörist var, helikopterde’ dediler. Karşı taraf ‘indirin’ dedi. Bunun üzerine önce cenazeleri daha sonra da bizi helikopterden aşağıya attılar” dedi.

Olay günü köyün kahvehanesinde oturan Şiban, askerler tarafından gözaltına alınıp Servet Turgut ile otların arasına götürülüp hakaretler edilip, işkence edildiğini aktardı. Ardından helikoptere bindirildiklerini anlatan Şiban, “helikopterde ayrıca iki cenazenin de bulunduğunu cenazelerin askerlere ait olmadığını belirtti. Helikopterde yüzüme doğru vurup ‘sağa sola bakma’ diyorlardı. Telsizle birileriyle konuşuyorlardı. Telsizden gelen talimat ‘kışlaya indirin’ diyordu. Kışla dedikleri yere yaklaştığımız zaman telsizden ‘terörist var, helikopterde’ dediler. Bunu dedikten sonra karşı taraf ‘indirin’ dedi. Bunun üzerine önce cenazeleri aşağıya attılar daha sonra bizi helikopterden aşağıya attılar. Biz yere düştükten sonra askerler tepemizde toplandı. Aralarından biri ‘terörist daha sağ’ dediğini duydum ve ardından bize saldırdıklarını hatırlıyorum. Daha sonrasını hatırlamıyorum.” diye aktardı.