Hasta Tutsak Serdal Yıldırım’ın Ameliyatına İzin Verilmiyor

Metris Hapishanesi’nde 6 ay önce bakıcılar tarafından kaldırılırken yere düşürülen, yatağa bağımlı tutsak Serdal Yıldırım’ın kırılan platinlerinin yenilenmemesi nedeniyle vücudu ve iç organları enfeksiyon kaptı.   

Metris R Tipi Hapishanesi’nde ağır hasta tutsaklar Abdullah Turan (33) ve Engin Aktaş (32) ile birlikte bulunan, yatağa bağımlı tutsak Serdal Yıldırım’ın (27), tedavi edilmemesi nedeniyle vücudu ve iç organları enfeksiyon kapmaya başladı. Yüzde 98 engelli raporu bulunan ve Adli Tıp Kurumu’nun(ATK) “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği ancak savcılığın “toplum için tehlikeli” iddiası ile tahliye talebini reddettiği Yıldırım, telefon görüşmesinde ağabeyi Sedat Yıldırım’a yaşadığı durumu aktardı.   

Kardeşinin böbreklerinin iflas etmek üzere olduğunu dile getiren Sedat Yıldırım, “Sağ ve sol tarafında platinler bulunuyor, bundan dolayı da vücudunda yaralar çıkmaya başlamış. Her iki böbreğinin üst kısımları yara olmuş durumda. Vücudu ile birlikte organları enfeksiyon kapmaya başlamış. Böbreği bu nedenle iflasın eşiğine gelmiş durumda. Kırılan platinlerin değiştirilmesi gerekiyor ama değiştirilmiyor. Bundan dolayı da su topluyor. Su toplaması nedeniyle de enfeksiyon oluşuyor” dedi.

Kardeşinin bel omurgasındaki platinlerinin yaklaşık 6 ay önce cezaevinde bakıcılar ya da gardiyanlar tarafından kaldırıldığı sırada yere düşürülerek kırıldığını hatırlatan Yıldırım, “Balta Limanı Hastanesi ameliyatı cezaevi koşulları nedeniyle yapamayacağını söylüyor. Ameliyatı  yapan ilk doktor ise ameliyatın gerçekleştirmesi gerektiğini söylüyor. Ama buna rağmen serbest bırakılmıyor. Yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kalıyor. Kardeşim de diğer tutuklular da adeta ölüme terk edilmiş durumdalar” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı