İzmir’de Sessiz Direniş: “Bekliyoruz!”

Koronavirüs “önlemleri” kapsamında lokanta, restoran, kafe, bar, tiyatro ve sinemaların saat 22.00’da kapatılma kararının ardından İzmir’de yaşayan kafe ve bar emekçileri ve müzisyenlerin başlattıkları sessiz direniş eylemi sürüyor.

Koronavirüs “önlemleri” kapsamında lokanta, restoran, kafe, bar, tiyatro ve sinemaların saat 22.00’da kapatılacağının açıklanmasının ardından İzmir’de kafe bar emekçileri ve müzisyenlerin başlattıkları sessiz direniş eylemi “Bekliyoruz!”, üçüncü gününde.

Koronavirüs kriziyle birlikte müzik yaptıkları mekânların kapanmasıyla açlığa mahkûm edilen müzisyenler, şimdi de mekânların saat 22.00’da kapatılması ile karşı karşıya kaldı.

İzmirli müzisyenler, kafe ve bar emekçileri, 4 Kasım’dan bu yana her gün saat 22.00’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelerek yasağı protesto ediyor.

Müzisyenler, kafe ve bar emekçileri kendilerine destek olmak isteyen herkesi, her gün saat 22.00’da aynı yerde yaptıkları sessizlik direnişine bekliyorlar.

“Bekliyoruz!” eyleminin talepleri ise şöyle:

Mekanların 22:00 itibariyle kapanmasına ilişkin getirilen düzenlemenin geri çekilmesi,

Yaşamını kültür-sanat ve eğlence üretiminden idame ettiren mekan çalışanları, işletmeciler, sanatçılar, esnaf, taksici, gece işçileri vs. içi maddi destek sağlanması,

Her kriz durumunda bedelin kültür-sanat ve eğlence sektörünü etkileyecek şekilde ödetilmesinin önüne geçilmesi.

Kaynak: Sendika.org