Berat Albayrak İstifa Etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “sağlık sorunları nedeniyle” istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberini İnstagram hesabı üzerinden duyuran Berat Albayrak’ın bir süre sonra hesabını kapattığı öğrenildi.

Öte yandan henüz “resmi” bir açıklama gelmediği için, Albayrak’ın hesabının hacklenmiş olabileceği de belirtilmekte.

Diken haber ajansı, Albayrak’ın yakın çevresinden birinin, istifayı doğruladığını; istifa talebinin, Erdoğan’dan geldiğini söylediğini açıkladı.

Buna karşılık, Albayrak’ın yakın çevresinden birinin, istifayı doğruladığı; istifa talebinin, bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi.

İktidarın yancısı Rasim Ozan Kütahyalı, Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak istifayı kabul etmemesini istedi.

Ayrıca, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Fatih Tezcan, Berat Albayrak’ın istifa ettiğini ve başka bakanların da istifa edebileceğini sosyal medya hesabından açıkladı. Albayrak’ın istifasının doğruluğu ya da kabul edilip edilmeyeceği tartışılırken sosyal medyada “#SeninleyizBeratAlbayrak” hashtagi ile AKP’ye yakın çevrelerden destek mesajları atılmaya başlandı.

Diken haber ajansı, Berat Albayrak’ın yakın çevresinden birinin, istifayı doğruladığını; istifa talebinin, Erdoğan’dan geldiğini söylediğini açıkladı.

Ekonomi kanalı Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanlığı sözcüsünün Albayrak’ın istifa ettiğini doğruladığını belirtti.