Hamit Özkan’ı Katleden Korucuların Görüntüleri Ortaya Çıktı

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Xirbe Kurik (Tanrıyolu) kırsal mahallesinde 11 Kasım tarihinde korucu silahları ile gerçekleştirilen ve Hamit Özkan’ın katledildiği, 2 kişinin de yaralandığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde uzun namlulu silah sesleri duyulurken, birden fazla silahla aynı anda ateş edildiği duyuluyor.

Görüntüler sosyal medyadan hayatını kaybeden Hamit Özkan’ın yakınları tarafından paylaşıldı.

Saldırının ardından gözaltına alınan ve köylüler tarafından “gizli korucu” olarak tanınan Cevdet Özkan, oğlu ve 2 kişi daha gözaltına alınmıştı. Saldırıyı üstlenen Cevdet Özkan’ın oğlu Kadri Özkan tutuklanırken, diğer 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Saldırıda kullanılan silahların ise koruculara ait olduğu ortaya çıkmıştı. Jandarma ile görüşen Hamit Özkan’ın yakınlarına jandarma tarafından silahların koruculara ait olduğu ifade edilmişti. Saldırganlardan Cevdet Özkan, köylüler tarafından “gizli korucu” olarak bilinirken, 2008 yılında da benzer bir saldırı gerçekleştirmiş, 5 kişiyi yaralamıştı. Cevdet Özkan, 12 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından 2015 yılının sonuna doğru cezaevine girmesine rağmen iktidar tarafından hazırlanıp, Nisan 2020’de Meclis’te kabul edilen “7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun” kapsamında denetimli serbestlikle serbest bırakılmıştı.

Kaynak:MA