Metrobüste Cinsel Taciz Davasında Tutuklama Yok: Tacizciye 6 Yıl Hapis

Geçtiğimiz yıl metrobüste Neşe Can’a cinsel saldırıda bulunan Fatih Özdemir adlı erkeğin yargılandığı davanın karar duruşması Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yapılan yargılama sonunda tacizci Fatih Özdemir’e cinsel saldırı suçundan 6 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme çıkışında “Biz Susmayacağız Siz Utanacaksınız” diyerek basın açıklaması yapan Anarşist Kadınlar “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganı attı.

Neşe Can, “Bugün en azından sonunda bir ceza almanın rahatlığıyla çıkıyoruz. Bu da bugüne kadar benimle her koşulda buraya dayanışmaya gelen kadınların kararlılığı sayesinde oldu. O yüzden bundan sonra ben de başka kadınların davalarına gideceğim. Böyle davası olan hiçbir kadın yalnız kalmamalı.” şeklinde konuştu.

Neşe Can’ın avukatı Gökhan Soysal cezanın arttırılması için itiraz edeceklerini belirterek; “Önemli olduğu kadar da yeterli bir karar değil maalesef. Çünkü metrobüste gerçekleştirilmiş bir cinsel saldırı suçu söz konusu. Tacizci şu an serbest ve istediği metrobüse binip istediği gibi hareket etmeye devam edecek. Öncelikle bu kişinin tutuklanması gerekirdi ancak maalesef tutuklanmadı. Metrobüsün insanların birlikte bulunduğu yerler olarak değerlendirilmesi gerekirdi ancak yargı şu zamana kadar böyle bir pozisyon almadı ve mahkeme de buna dayanarak bu yönde bir ceza vermedi. Mahkeme suç metrobüste işlendiği için ben bu cezayı veriyorum deseydi tacizci bugün 6 yıl değil 9 yıl ceza alacaktı. O yüzden önemli ama yeterli değil.” dedi.

Mahkeme tutuklama talebini kabul etmezken, tutuksuz yargılanan tacizci Fatih Özdemir, karar kesinleşene kadar serbest.