Kadınlar 25 Kasım’da Sokakları Bırakmadı

Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Günü’nde pek çok noktada eylemdeydi.

İstanbul’da Kadıköy ve Taksim’de sokaklarda olan kadınlar, Ankara’da ise Çankaya sokaklarında eylem gerçekleştirdi.

Polis, Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin önünde toplanan kadınların yürüyüşünü engellemeye çalışarak kadınlara saldırdı. Saldırının ardından bulundukları yeri terk etmeyen kadınlar, gözaltı tehditlerine rağmen alanda kalmayı sürdürdü.

Polis, bu sefer de basın açıklaması okunduğu sırada saldırdı ve eylemi dağıtmaya çalıştı. Okunan basın açıklamasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

İstanbul’da ise Kadıköy ve Taksim’de sokağa çıkıldı. Kadıköy’de toplanan kadınlar polisin “yürüyemezsiniz” dayatmasına rağmen eylemlerini yürüyüş ile sürdürdü ve Kadıköy’ün sokaklarında çoğalarak eylem alanına girdi.

Eylem alanında toplanan yüzlerce kadın hep bir ağızdan erkek devletin şiddetine karşı ses çıkardı. Katledilen kadınlar için mücadele vurgusu yapan kadınlar, geceleri ellerinden almak isteyenlere karşı fenerleriyle geceyi aydınlattı. Okunan basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.

Taksim’de ise, Taksim Meydanı’nda eylem gerçekleştirmek isteyen kadınların çevresi polis tarafından abluka altına alındı ve basının görüntü alması engellendi. Polis saldırısında 10 kadın gözaltına alındı.