HDP ve HDK’ye Yapılan Operasyonlara Karşı Dayanışma

Birçok kentte yapılan polis operasyonlarında aralarında HDP ve HDK’li yöneticilerin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına yönelik HDP Ankara İl binasında basın toplantısı düzenlendi.

Yapılan açıklamalarda “Asla boyun eğmeyeceğiz. Bir adım dahi geri atmayacağız. Hep birlikte mutlaka kazanacağız” mesajı verildi. İstanbul’da dün HDP ve HDK’ye yönelik yapılan operasyon bu saba Ankara’da devam etti. Aralarında Gençlik Meclisi üyelerinin de olduğu 8 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Ankara’da, HDP İl Örgütü ile HDK İl Meclisi tarafından gözaltılara ilişkin ortak açıklama yapıldı. HDP binasında yapılan açıklamaya Karala, Devrimci Parti, SYKP, ESP, Partizan, Yeni Demokrat Gençlik ve DAD Ankara Şube destek verdi. “Gözaltılar, baskılar ve tutuklamalar mücadelemizi engelleyemez” pankartının asıldığı toplantıda ilk sözü alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “İnsanlar işkence edilerek gözaltına alındı. Ankara’da bugün 10 arkadaşımız gözaltına alındı ve gözaltılar devam ediyor. Bugün Van İl Örgütümüz hukuksuz bir şekilde basıldı, kapı kilidi polisler tarafından değiştirildi. Haksız ve hukuksuz bir yönetim ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Onun ardından konuşan HDK Ankara İl Eşsözcüsü Emek Başaraner ise, “Bu durum faşizmin geldiği aşamayı, ayrıca demokratik mücadeleye ve onun kurumlarına yeni bir saldırı dalgası ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir” dedi. 

AKP’ye biat etmeyenlerin polis şiddetine uğradığını söyleyen Başaraner, “Bu saldırılarınız bizi yolumuzdan alıkoyamaz, çünkü biz hakikati ve güzel yaşamı temsil ediyoruz. Saldırılarınız sadece bizim bu doğru yolda yürüyüşümüzü daha kararlı kılıyor. Hakikat kazanacak, yalan ve zulüm kaybedecektir. Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar mücadelemizi engelleyemez. Gözaltına alınan arkadaşlarımız hemen serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Yöneticisi Sedat Polat da, “Saray rejimi demokratik kitle örgütlerinin önüne geçmek için sindirme politikası uyguluyor. Bu iktidarın ezilenlerden korktuğunun göstergesi. Zindanlarda sokaklarda her yerde faşist düzen kaybedecek, biz kazanacağız. Bu komplolar mücadelemizi engellemeyecek. Birleşik mücadeleyi büyüteceğiz” şeklinde konuştu. 

Yeni Demokrat Gençlik adına söz alan Deniz Akbıyık, “Son dönemde artan baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskılar asla gençlik mücadelesini durduramayacak. Bu zülüm baskı birleşik gençlik mücadelesini asla geriletemeyecek” dedi. 

Karala’dan Şamil Parlak da, “Bugün devlet bu saldırılara yer yer Kobanê direnişini yer yer faşizme karşı verilen mücadeleyi bahane ederek devam ediyor. Kobanê direnişi dünyanın her yerinde meşrudur. Anarşistler olarak saldırılarar karşı HDP ve HDK’nin yanında olduğumuzu dile getiriyoruz. Yaşasın Devrimci Dayanışma” şeklinde konuştu.