Japonya’da Kadınlar Korona Krizi Kaynaklı İşsizlik Nedeniyle İntihar Ediyor

Japonya’da Korona Krizi’nin başından bu yana açıklanan resmi rakamlara göre 2087 kişi yaşamını yitirdi. Ancak Dünya’da yaşanan can kayıpları ile kıyaslandığında hayli düşük olan bu sayı, geçtiğimiz Ekim ayında intihar eden 2153 kişinin gerisinde kaldı. Yaşamına son veren kadınların oranının da geçen yıla kıyasla yüzde 83 artması Korona Krizi’nin getirdiği ve başta işsizlik olmak üzere ekonomik sorunların bir sonucu olarak yorumlanıyor. Ekim ayında yaşamına son veren 2153 kişi arasında kadınlar çoğunluğu oluşturuyor.

Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Care International adlı STK’nin yaptığı küresel araştırma, kadınların ekonomik sorunlar ve ek sağlık masraflarının yanı sıra, ev ve çocuk bakımı yüklerinin artmasına ters orantılı olarak bunları finanse edecek gelirlerinin azalmasının stresini yaşadıklarını  ortaya koyuyor.

Tokyo’daki Vaseda Üniversitesi’nde akademisyen olan Michiko Ueda da, önümüzdeki süreçte diğer ülkelerin de intiharlarda benzer ve hatta daha büyük bir artış yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.