SMA Hastası Çocukları İçin Eylem Yapan Ailelere Polis Demagoji Yapmayın Dedi

Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalarının yakınları Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelerek eylem yaptı. 

Farklı şehirlerden gelen yaklaşık 50 aile, tedavi için gerekli ilaçları bulamadıklarını söyledi. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, ‘SMA hastalığının tedavisi olmadığı, 2 yaşına kadar gen tedavisi almazsa öleceği hakkındaki iddiaların asılsız olduğu’ açıklamasına ve valiliklerden bağış izinlerine getirilen yasaklara tepki gösteren aileler ilaçların Türkiye’ye getirilmesini istedi

Karton tabut taşıyan aileler arasından bir anne, “Biz Türkiye’de ilaçların gelmesini bekliyoruz paramızı topluyoruz ama ilaç yok, yanlış algı oluşmasın. Yardım toplama için de izin verilmiyor. Bakanın kendisi asılsız açıklama yaptı. Ben de tabutunu hazırladım oğlumun burada bekliyorum” dedi.

Polisin, Bakanlık önünde toplanan ailelerin açıklama yaptıktan sonra ayrılmasını istemesi üzerine aileler, “Biz nerede sesimiz duyuralım” diyerek tepki gösterdi. Polisin “Oturma eylemi yapacağız deniyor olmaz” demesi üzerine anne, “Burada bütün aileler acılı, çocuğunu kaybeden insanlar var. Bu üslup hoş değil. Burada çocuğum için otururum da yatarım da” dedi.

Tartışma sürerken polisin “Burada oturunca her şey çözülecek mi, demagoji yapmayın” demesi üzerine bir baba, “Benim çocuğum ölüyor ölüyor ne demagojisi. Sıra hangi çocukta” dedi.