#SakineİçinAdalet |Ailesi Sakine İçin Adalet Arıyor

28 Kasım günü koronavirüs sebebiyle kaldırıldığı hastanede ihmal yüzünden yaşamını yitiren 1,5 yaşındaki Sakine bebek için ailesi adalet arıyor.

22 Kasım günü, yüksek ateş ve halsizlik sebebiyle ailesi tarafından Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen 1,5 yaşındaki Sakine bebek, o gün 3 iğne verildikten sonra evine gönderildi. ertesi gün nefes almakta zorlanınca tekrar hastaneye götürülen Sakine, bu sefer de “akciğerleri toparlandı, durumu iyi” denilerek evine geri gönderildi.

Bu süre zarfında, bütün belirtileri göstermesine rağmen Sakine’ye Korona testi yapılmadı. Hastaneye üçüncü kez gittiklerinde çekilen tomografide durumunun ağır olduğu anlaşılan Sakine, yoğun bakıma alındı ve 8 saat boyunca, entübe edilmesi için hastane aranmaya başlandı. Bölge illeri dahil hiç bir hastanede yer bulunamadı. Sakine’nin durumu kötüleştiğinde ise bir doktor “artık müdahale etmek zorundayım” diyerek 8 saattir “yer yok” gerekçesiyle ertelenen entübe işlemini gerçekleştirdiyse de daha önce yapılan ihmaller nedeniyle bütün müdahalelere rağmen Sakine yaşamını yitirdi.

Sakine bebeğin ailesi, hastanenin ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihmalleri yüzünden yaşamını yitiren Sakine için dava açmaya hazırlanıyor.

“Sakine İçin Adalet” adında bir sosyal medya hesabı da açan Akdağ ailesi, avukatları Hüseyin Boğatekin aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.