Sağlık Emekçilerinin Basın Açıklamasına Müdahale

İstanbul Tabip Odası’nın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri için yapmak istediği anma, polis tarafından engellendi. Pandemi sürecinde yaşamını yitiren bütün hekimlerin anısına çalıştıkları kurumların önünde saygı duruşu etkinliği gerçekleştirilirken, bu kez Dr. Adnan Çetin için için Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde yapılmak istenen etkinlik polisin ve özel güvenliğin müdahalesiyle karşılaşıldı. 

Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren Dr. Adnan Çetin için çalıştığı kurum olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde saygı duruşu etkinliği düzenlendi.

İstanbul Tabip Odası’nca düzenlenen tören için İstanbul Tabip Odası yöneticileri ile odanın hastane temsilcileri ve hastanede çalışan hekimler 12.30’da hastane başhekimlik binası önünde bir araya geldiler. Ancak pandemi sürecinde yaşamını yitiren bütün sağlık emekçilerinin anısına çalıştıkları kurumların önünde saygı duruşu etkinliği gerçekleştirilmişken bu kez polisin ve özel güvenlik firmasının engellemesiyle karşılaşıldı. Töreni izlemeye gelen basın dışarı çıkartılırken sağlık emekçilerine hastane önünde tören yapamayacakları söylendi. çıkan tartışmada İstanbul Tabip Odası’nın Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirmiş bütün meslektaşlarımıza sevgi ve saygı ifade etmek, sağlık çalışanları arasındaki ölüm sayılarına dikkat çekmek ve toplumun duyarlılığını artırmak için törenler düzenlediği belirtildi. Dr. Adnan Çetin için de son görev yeri olan hastanenin önünde saygı duruşu töreni yapmanın engellenemeyeceği dile getirildi.