Metin Lokumcu Duruşması “Nakil” Bahanesiyle Ertelendi

Hopa’da polisin kullandığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin bugün Hopa’da görülecek dava duruşmaya saatler kala Trabzon’a nakledildi.

Hopa’da polisin kullandığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin Hopa’da görülecek dava Trabzon’a nakledildi. Duruşmaya saatler kala alınan karara, Lokumcu ailesinin avukatları tepki gösterdi. Nakil kararı nedeniyle duruşma Trabzon’da ileri bir tarihte görülecek.

Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da aralarında olduğu 8 kişi sanık olarak yer alıyor.

Lokumcu ailesinin avukatlarından Avukat Mert Ekinci son dakika yapılan nakle ilişkin konuştu:

“Dosya kapsamında yargılanan sanıkların tamamı kolluk personeli yani yürütmenin personeli olup davanın nakli için yürütmenin organlarından olan Adalaet Bakanlığından görüş istenilmesi bu anlamda nakil kararının tarafsızlığına gölge düşürür niteliktedir. Ayrıca işbu kararının gerekçeden vareste bir şekilde talep edilmesi ile de birlikte düşünüldüğünde Hopa’da meydana gelen toplumsal menfaat ihlalinin başka bir şehirde tesis edilmeye çalışılmasının hukuken etkili bir karşılık bulması da mümkün görünmemektedir.”