SS: Demirtaş, Gergerlioğlu, Herkes Teröristtir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da “İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada “Demirtaş teröristtir. AİHM’in, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde gündeme gelen çıplak arama işkencesine ilişkin de konuşan bakan, “Bir kere sorabilme kabiliyetine sahip değil misiniz yahu? Kimin peşine takılıyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ’cü terör örgütünden olduğu belli olan bir vekilin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan… Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin.” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş lehine verdiği acil tahliye kararına ilişkin konuşan Süleyman Soylu, “PKK’yı eleştirin denmesine rağmen bir kez PKK aleyhine açıklama yapmayan aksine onları iştahlandıran ve destekleyen Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM’in hangi sebeple olursa olsun almış olduğu karar, boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı söz konusu değildir.” ifadelerine yer verdi.

Uyuşturucu gibi konulara da değinen Süleymen Soylu, iktidara yakın televizyon kanallarının müzmin konuğu, Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı, Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi Sözcüsü ve TC Brüksel Büyükelçiliği eski Basın Müşaviri olan Veysel Filiz’in 100 kilo eroinle yakalanmasına ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.