Madımak Katliamı Davasına Katılım Çağrısı

Madımak Katliamı davasının 28 yıldır sürmesine rağmen gerçeklerin ortaya çıkmadığını, katliamın suçlularının yargılanmadığını söyleyen demokratik kitle örgütleri, yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı

Ankara’da toplanan, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), 10 Ekim Derneği, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Ankara Dersimliler Derneği ve Ankara Vartolular Derneği, yarın görülecek Madımak Katliam davasına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Ankara İl Örgütü ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) yöneticileri katıldı.

Toplantıda DAD Ankara Şube Başkanı Mustafa Karabulut, Maraş, Çorum, Malatya katliam davalarının zamana yayıldığına dikkat çekti “Davalar karartıldı ve unutturuldu. Tarihin tozlu sayfalarında Madımak Katliamı’nın da üzerinin örtülmesini istemiyoruz. Sadece Madımak katliamı değil, Roboski, Suruç, 10 Ekim Gar Katliamı, Hrant Dink ve diğer katliamlarla da yüzleşilsin istiyoruz. Yüzleşmek, hak ve hakikatin ortaya çıkmasıdır. Devlet, yaptığı tüm katliamlarla yüzleşmelidir. Gerçek suçlular yakalanıp adalet önünde hesap vermelidir. Bu katliamlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu suçlarda zaman aşımı olmaz, üzeri kapatılamaz” diye konuştu.