Wall Street Journal İddiası: “Trump Yeni Parti Kuracak”

ABD’de seçimin galibi Joe Biden’ın bugün başkanlık koltuğunu devralması beklenirken, Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, bugün itibarıyla “eski başkan” sıfatı taşıyacak olan Donald Trump’ın yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğu iddiasında bulundu.

WSJ kaynakları, Trump’ın son günlerde yakın çevresine bu yeni partiden söz ettiğini aktardı. Partinin adının ise, ‘Patriot (Vatansever) Party’ olacağı belirtiliyor.

Donald Trump, 6 Ocak’taki Capitol baskını sonrası, aralarında yardımcısı Mike Pence ve Kongre’deki etkili senatörlerden Lindsay Graham’in de olduğu, Cumhuriyetçi Parti’deki bazı isimlerle görüş ayrılığına düşmüştü.

Öte yandan 4 dakikalık bir video ile başkanlığa veda eden Trump, dikkat çekici mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Trump söz konusu videoda, otoriter popülist siyasetçilere özgü “hizmet” argümanını kullanarak “Yeni yönetime görevi devretmeye hazırlanırken bilmenizi isterim ki başlattığımız hareket yalnızca bir başlangıç. Daha önce bunun gibi bir şey görülmedi. Bir ülkenin halkına hizmet etmesi inancı artık azalmayacak, aksine günden güne büyüyecek” şeklinde ifadeler sarf etti.