Ankara’da Polisten Telefonla Tehdit

Ankara’da polis, Kaldıraç okuru üniversite öğrencisi Elif Ceylan’ı ve ailesini telefonla arayarak tehdit etti. Elif Ceylan’ı telefonla arayıp Ankara Emniyeti’nden aradığını ve görüşmek istediklerini söyleyen polis, Ceylan’ın cevabının olumsuz olmasının üzerine ailesini aradı.

Kaldıraç Dergisi, Ceylan’ın polis tarafından tehdit edilmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Karala, Devrimci Parti, HDP ve DGB’nin de katıldığı açıklamada, “Baskılarınız, tacizleriniz, tehditleriniz boşunadır. Kendi korkularınızı bizlere bulaştırmaya çalışmaktan vazgeçin.” ifadelerine yer verildi.

Elif Ceylan’ın ailesini Terörle Mücadele Şubesi’ne çağıran polisler “Nereye gidersen git attığın her adımdan haberimiz olacak”, “Her hafta buraya çay içmeye gel, biz sana mezun olunca iş buluruz, burs bağlarız”, “Seni evinden alır evine bırakırız”, “Yukarıda mı olmak istersin aşağıdaki nezaretlerde mi?” diyerek Ceylan’ı tehdit etti.

Açıklamada Karala adına söz alan Zeynep Ülger şöyle konuştu:

“Devletin, Ankara polisinin bu baskıları hiç şüphesiz bizlerden, mücadelemizden korktuklarının göstergesidir. Bizler onların tüm baskılarına rağmen mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Karala olarak Kaldıraç okuru arkadaşlarımızın yanındayız, yaşasın devrimci dayanışma!”

İHD Ankara Şube yönetimi üyesi Sevil Turgut ise İHD’ye son bir haftadır Gökhan Güneş ve Elif Ceylan gibi birçok başvurunun geldiğini ifade etti. Turgut, “İnsan kaçırmak, ajanlaştırmak insanlık suçudur. Her yerde kamera olmasına rağmen kendilerine ‘görünmez’ diyenler, görünür durumda. İçişleri Bakanlığı konuya dair asla sesini çıkarmıyor. Biz bu uygulamaların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.