Farklı Coğrafyalardan Boğaziçi’ne Dayanışma Eylemi

Farklı coğrafyalardan öğrenciler ve halk Boğaziçi direnişine destek eylemi düzenledi.

Fransa’da Sarbon Üniversitesi önünde Boğaziçi direnişi için yapılan eylemde gökkuşağı bayrağıyla “Kayyuma Hayır” pankartı taşındı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi, Boğaziçi Üniversitesi İş İnsanları Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Yurtdışı Topluluğu’nun ortak açıklaması okundu. Boğaziçinin yanında olduklarını belirten açıklamada talepler sıralandı.

Talepler şu şekilde ifade edildi:

> Demokratik haklarını kullanırken şiddete uğrayan, tutuklanan ve ev hapsinde tutulan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını,
> Kampüsümüzde buluşma ve uzlaşma imkanlarını engelleyen, kapsayıcı yaklaşım ve çözümlerin önüne geçen polis mevcudiyetine son verilmesini, 
> Bu süreçte akademisyenlerin ve öğrencilerin haklı taleplerini ifade etmeleri sebebiyle karalamalarının ve hedef göstermelerinin önüne geçilmesini,
> Üniversitemizin etik değerleri arasında yer aldığı üzere tüm öğrencilerimize din, dil, ırk, etnik köken, fikir, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, bedensel engel vb. özellikler nedeniyle ayrımcılık ve önyargıya yer vermeden adil ve eşit davranılmasını talep ediyoruz. 

Berlin Boğaziçi Dayanışması’nın çağrısıyla Berlin Mitte’deki Alexanderplatz’ın Meydanı’ndaki Urania Dünya Saati altında “Boğaziçi İçin Özgürlük, Kabul Etmiyoruz Vazgeçmiyoruz” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

 “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kayyum rektör üniversiteden defol” sloganlarının atıldığı eylemde kayyum rektör Melih Bulu, polis şiddeti, gözaltı ve tutuklamalar protesto edildi.

Hamburg’da ise Hamburg Alevi Toplumu’nun çağrısıyla merkezi tren istasyonunda Boğaziçi ile dayanışma eylemi düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde “Melih Bulu istifa”, “Cumhurbaşkanı istifa”, “Diren Boğaziçié yazılı pankartlar taşınarak “Yaşasın devrimci dayanışma”, Kayyum rektör istemiyoruz”, “Direnene direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Londra’da ise Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılan dayanışma eyleminde Boğaziçi direnişinin Türkiye’nin sınırlarını aştığı belirtilerek bu direnişin yanında olduklarını yinelediler.

Boğaziçi direnişini bastırmak için yapılan saldırılar ve LGBTİ+’lara yönelik nefret protesto edilirken”Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son keyfi uygulamasına karşı günlerdir kararlı bir mücadele yürütüyor. Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Alevi göçmenler olarak, bizler de baş eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kararlı direnişini selamlıyoruz ve asla yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. ” sözlerine yer verildi.