Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Bir Kez Daha Aşağı Bakmıyoruz Dedi.

Rektörlük binası önünde bir araya gelen Boğaziçililer, kayyum rektör Melih Bulu’yu yuhaladı, “Asla aşağı bakmayacağız” sloganı attı. “Aşağı bakmıyoruz, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açan öğrenciler, tutuklanan arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Rektörlük önünden “Homofobik rektör istemiyoruz” sloganıyla Güney Kapı önüne yürüyen öğrenciler burada açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün 8 Şubat 2021, üniversitemize atanan kayyum rektöre karşı direnişimizin 35’inci günü. Hukuku kendi çıkarları için eğip bükenler, sözde hukuki ancak meşru olmayan atamalarla üniversitelere el koymaya çalışıyorlar. Bir aydır diyoruz ki, başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar gidene dek mücadelemiz sürecek” diye belirtildi.

LGBTİ+’lara tüm Türkiye’de nefret objesi haline getirmek isteyenler en sonunda Boğaziçi’ne de el attığını ifade edilen açıklamada, “Toplumu ayrıştırarak özgürlüklerimizi kısıtlamaya çalışan iktidar okulumuzda baskıcı politikalarını dayatabilmek için atadığı kayyuma BULGBTİ+ kulübümüzü kapattırdı.

Daha sonra devam edilen açıklamada ,Biz biliyoruz ki Melih Bulu’nun kendi iradesi yoktur, her hareketi gibi kulübün kapatılması da doğrudan iktidarın emridir. Ancak biz LGBTİ+’lar, bir kulüple var olmadık. Böyle de yok olmayacağız. Bu okuldaki özgür düşünceyi ve insan haklarını savunan her kulüp, BULGBTİ+’dir. Kulüplerimiz desteklerini açıkça ilan etmişlerdir.

Direnişimizle özgürlük ortamını sağladıktan sonra kulübümüzü yeniden açacak, Hande Kader bursunu vereceğiz. Fobiniz varsa korkun, çünkü yalnızca Boğaziçi’nde değil tüm Türkiye’de eşitçe yaşamadan geri adım atmak yok” denildi.