Kadınlardan Yaşamını Savunduğu İçin Hapiste Olan Melek İpek İle Dayanışma

Anarşist Kadınlar, 8 Ocak günü kendisine işkence uygulayan eşi olan erkeği öldürerek yaşamını savunan ve tutuklanan Melek İpek için dayanışma örüyor. Anarşist Kadınlar’ın açıklaması şu şekilde;

Yaşamı Savunmak Suç Değildir, Melek İpek Yalnız Değildir!

Melek İpek kendi yaşamını savunan, ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlardan birisi. Yıllarca yaşadığı şiddeti ilk kez 8 Ocak günü “Kocamı öldürdüm.” diyerek jandarmayı aramasından sonra, gözaltına alındığında öğrenebildik. Gözaltına alınırken çekilen fotoğrafta yaşadığı şiddetin izleri yüzündeydi, verdiği ilk ifadeyle ise çok daha fazlasını öğrendik. 12 senedir evli olduğu Ramazan’ın kendisine ve çocuklarına uyguladığı şiddet bitmemiş, üstelik Melek defalarca ölümle tehdit edilmişti. Melek’e işkence uygulayan, tecavüz eden Ramazan’ın aynı gün evden çıkmadan önce söylediği son söz de “Yarım kalan işimi eve gelince tamamlayacağım.” olmuştu.

Tüm bu yaşananları gözümüzde canlandırmak, “Ben olsam ne yapardım?” diye kendimize sormak hiç kolay değil. Melek’in fotoğraflarına bakmak, yayınlanan ifadesini okumak, hiç kolay değil. Ancak bu sorularla yüzleşemeyenlerin Melek’i suçlaması, Melek’in yüzüne bakarken utanmayanların onun hakkında müebbet hapis cezası istemesi çok kolay oldu. Savcılık Melek’in öldürme eylemini “meşru müdafaa” kapsamında değerlendirmedi, “kasıtlı ve planlı” bir şekilde gerçekleştirdiğini iddia ederek Melek’i tutukladı.

Melek’in “yargılandığı” dava ise henüz başlamadı. Ancak Melek’in yalnız olmadığını bilmesi, ona tutsak edildiği hapishanede ve dava sürecinde güç verecektir. Herkesi Melek’e göndereceği mektup ve kartpostallarla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Alıcı: Melek İpek
Adres: Antalya Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu Döşemealtı/ Antalya