Kafe-Bar İşçileri: “Hesabı Biz Ödemeyeceğiz”

İstanbul’da kafe, bar, lokanta, kahvehane ve meyhane çalışanları “Hesabı biz ödemeyeceğiz” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kafe, bar, lokanta, kahvehane ve meyhane çalışanları, “Pandeminin hesabını bize yıkmaya çalışanlar yanılıyor, hesabı biz ödemeyeceğiz” diyerek İstanbul’da Süreyya Operası önünden eylem yaptı.

“Pandemi, kriz, yoksulluk Hesabı biz ödemeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Tedbirler alınsın mekanlar açılsın” sloganları atıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm ve çok sayıda işçi eyleme katıldı.

Kent Emekçileri Dayanışması adına konuşan Sevgi Gülmez de kısa dönem ödenekleriyle çalışanların hayatta kalmaya çalıştığını söyleyerek, bu süreçte kongrelerde dip dile gelenlerin ise salgının artmasından dolayı işçileri suçladıklarını dile getirdi. Gülmez, “Biz bunu kabul etmiyoruz, kongreler düzenlenebiliyorsa bizim dükkanlarımız da açılsın. Bin 400 liraya Tayyip geçinebiliyorsa gelsin o geçinsin” şeklinde konuştu.