İstanbul’da Newroz Deklarasyonu Açıklandı

Gelecek hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek Newroz gösterileri için devrimci örgütlerin katılımıyla Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında bir “Newroz Deklarasyonu” okundu.

Basın toplantısında ilk olarak Halkların Demokratik Kongresi (HDK) söz aldı. Öz örgütlülük ve toplumsallaşmanın önemine vurgu yapılan konuşmada, …demirci Kawa’nın bize devrettiği isyanın yıkıcılığını sürdüreceğiz. Ezilenlerin hak mücadelesinin önemi her dönem olduğu gibi bu dönem de aynı şekilde devam ediyor. Her kışın sonu bahardır. Halklar newrozları bu coşkuyla kutlar…” ifadelerine yer verildi.

Basın toplantısında Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) adına yapılan konuşmada newrozun zalim Dehak’lara karşı Kawaların mücadelesini simgeleyen bir gün olduğu belirtilerek, bugün de devletin baskı araçlarıyla yaşamları hedef alarak köleleştirmeye çalıştığı vurgulandı ve ” Em Hemu Kawane Li Dijî Dehaqan/Dehaklara Karşı Hepimiz Kawayız” sözleriyle newroz çağrısı yapıldı.

Basın toplantısına katılan Halkevleri, EMEP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) gibi örgüt ve siyasi partiler de yaptıkları konuşmalarda, dün Amed’de çağrısı yapılan 2021 newroz gösterilerinin, devlet iktidarının muhalefete yönelik baskı ve yasaklamalarına kaşı bir yanıt olacağı belirtildi. Newrozun, ezilen halkların mücadele günü olduğunun vurgulandığı konuşmalarda, devletin olası tüm engellemelerine karşın, 20 Mart Cumartesi günü saat 11:00’de Yenikapı Meydanı’nda olunacağının altı çizilerek “Halklar Newroz için alanlara çıkacak” denildi.