İzmir’de Sağlık Emekçileri: Biz Alkış Değil Hakkımızı İstiyoruz

Sağlık emekçileri adına kısa bir konuşma yapan SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan, “Ocak ayı itibarıyla Sağlık Bakanlığının tavandan ek ödeme uygulamasını bitirmesiyle 15 gün önce performans ek ödemelerin hesaplandığı ve ek ödemelerin hekim dışı sağlık personeline çok düşük tutarlar yatacağını ya da hiç yatmayacağını öğrendik. Hastanemizdeki diğer sendika temsilcileriyle birlikte hastane başhekimiyle bir görüşme yaptık. Yapılan görüşmede ek ödemenin tüm çalışanlara adaletli bir şekilde dağıtılmasını talep ettik ancak görüşme sonucunda herhangi bir çözüm geliştirilmedi” dedi.

Gürkan, SES olarak tüm meslek gruplarının pandemi boyunca aynı zorluklarda çalıştığını, bu sebepten dolayı döner sermayenin de tüm personele adaletli şekilde dağıtılmasını konusunda bir dilekçe kampanyası başlattıklarını söyleyen Gürkan, “Klinikleri gezdiğimizde Kovid pozitif servislerde çalışan arkadaşlarımızın 19 TL ek ödeme aldığını öğrendik. Arkadaşlarımız ‘Devletin bizi düşürdüğü şu duruma bak. Aylardır Kovid pozitif hasta bakıyoruz, hakkımız 19 TL miydi. Bir yıldır tavandan ek ödeme dediler ama o zaman bile doğru düzgün alamadığımız ek ödemeleri yine adaletsiz bir şekilde dağıtıyorlar’ şeklinde isyan etti” dedi.

Gürkan son olarak, “Sizin de bildiğiniz üzere İzmir’de hınca hınç dolu salonlarda kongre yapmak serbest ancak hastane bahçesinde açıklama yapmak bulaşı artırdığı gerekçesiyle yasak. Biz de dışarıda yapamıyorsak içerde yapalım dedik. Hem 14 Mart Tıp Bayramı olması sebebiyle hem pandeminin birinci yılında kaybettiğimiz 387 sağlık çalışanını anmak hem de ödenemeyen haklarımız için tepki göstermek için bugün yemekhanede toplandık. Tüm sağlık çalışanları son bir senedir yönetilemeyen salgınla tükendi bir de üstüne tavandan ek ödeme uygulamasının bitmesiyle hakkı olanı da alamadı. Bizleri balkonlardan alkışlattınız ama alkış karın doyurmuyor. Biz de hakkımızı ödemeyen idareleri ve bakanlığı alkışlıyoruz” diye konuştu. Açıklama protesto alkışlarıyla son buldu.

Kaynak:Evrensel