Hendek Patlamasında Yaşamını Yitirenlerin Davası Görülürken Yakınları Fenalık Geçirdi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamaya ilişkin davanın bugünkü duruşmasında, patlamada yaşamını yitiren Sebahattin Tepeçınar’ın yakınları ifade verirken tansiyon yükseldi, gerginlik nedeniyle duruşmaya bir süre ara verildi. Sebahattin Tepeçınar’ın kızı ve kardeşi fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlerin bazıları ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sebahattin Tepeçınar’ın yakınları ifade verirken tansiyon yükseldi. Sebahattin Tepeçınar’ın kardeşi Sadettin Tepeçınar ifade verirken, fabrika sahibi Yaşar Çoşkun’dan “Katil” diye söz ederek iddianameyi hakim kürsüsüne doğru fırlattı. Bu sırada Sebahattin Tepeçınar’ın kızı ve kardeşi fenalık geçirdi. Tepeçınar’ın kardeşi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan sanık avukatları da şikayetçi ve mağdurlar ile onların avukatlarının duruşma salonu dışında kendilerine baskı uyguladıkları iddiasıyla şikayetçi oldular.

Patlamada yaşamını yitiren yakınlarından birisi de Sakarya Baro Başkanı’nın sanık avukatlığını yapmasından şikayet ederken, kolluk güçlerinin de kendisini sürekli olarak kontrol etmesinden yakındı. Söz konusu mağdur şöyle konuştu:

“Ben Sakarya Baro Başkanı’nın böyle bir olayda karşı tarafın avukatı olmasından mustaribim. Yazıklar olsun. Onu baro başkanı seçenlere yazıklar olsun. Sakarya Barosu hukuk komisyonunda oylama yaparken çekimser kalıyor. Nasıl barosunuz, nasıl baro başkanısınız? Beni taciz ediyorlar bir de olay çıkarayım diye taciz ediyorlar içeride.

Kaynak: Anka