Kadıköy’de Gerçekleşen Boğaziçi Eylemlerine Katılan 23 Kişiye Dava Açıldı

Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan 23 kişi hakkında hakkında hazırlanan iddianamede altı aydan yedi yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Kadıköy’de gerçekleşen Boğaziçi eylemleri sonrasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eyleme katılan dördü tutuklu yedi kişi hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayarak Anadolu 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Aynı eyleme katılan ikisi tutuklu 23 kişiye daha dava açıldı. Hazırlanan iddianame Anadolu 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

23 kişinin 2911 sayılı yasaya aykırı olarak izinsiz ve bildirimsiz olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yaptıkları belirtilerek cezalandırılmasının istendiği iddianamede, altı aydan yedi yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

Üç ayı aşkındır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın, 5 Mart günü Murat Can Demirci, 17 Mart’ta Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ın, 22 Mart’ta ise Necmettin Erdem, Akın Karakuş ve Koral Hacıbeyoğlu’nun serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı üçe düştü.

Kaynak: Gazete Karınca