Şenyaşarlar’ın Katledilmesiyle İlgili Olarak Görülen Davada Karar Açıklandı

Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davanın yedinci duruşmasına pandemi gerekçesiyle gazeteciler alınmadı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde genel seçimler öncesi Şenyaşar ailesinin, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabaları tarafından katledilmesinin duruşması görüldü. Malatya’da görülen dava yargılamasında Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verdi.

MA’nın haberine göre; Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu üçü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar açıklandı.

Mahkeme olayda babası Hacı Esvet, kardeşleri Celal ve Adil Şenyaşar’ı yitiren tutuklu sanıklardan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis verdi.

Davanın diğer tutuklu sanığı Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme her ikisinin tutukluluğunun devamına karar verdi.


Katliamda Şenyaşar ailesinden üç kişi hayatını kaybederkentoplamda 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7’nci duruşması başladı. Duruşma salonunda dava kapsamında tutuksuz yargılanan Ferit Şenyaşar ile Yıldız ailesi müdafileri ile birlikte hazır bulundu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yanı sıra  Urfa, Diyarbakır ve Antep Barosu’na bağlı avukatlar da Şenyaşar ailesi üyeleriyle birlikte duruşmaya katıldı.

Emine Şenyaşar Adalet Nöbetine Devam Ediyor

Şenyaşar ailesine yönelik saldırı sonrası 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya dair Malatya’da açılan davanın duruşması görüldüğü saatlerde, anne Emine Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki adalet arayışı devam etti. 25. gününde adliye önünde Emine Şenyaşar adalet talebini bir kez daha dile getiriyor.

Duruşmanın başladığı saatte oğlu Mehmet Şenyaşar ile Urfa Adliyesi önünde adalet arayışında olan anne Emine Şenyaşar, duruşmadan karar çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Yıldız Ailesi Tehditlerine Devam Ediyor

Malatya’da devam eden dava duruşmasına katılmama nedenini, “Yıldız ailesinden kişiler beni rahatsız ediyor” diye açıklayan Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zulmü artık kaldıramıyorum, artık oğlum bırakılsın. Üç yıldır tek bir odada tutuluyor. Kim çocuklarımı öldürdü? Hem bu dünyada hem de ahirette Yıldız ailesinden şikayetçiyim.”

Deliller Karartılmaya Çalışılıyor

Şenyaşar ailesini temsilen duruşmada yer alan avukatlardan Hidayet Emek, “Akp mv. İ. Halil Yıldız ve ailesi soruşturmadan bu yana kamu gücünü de kullanarak delillerin karartılmasına ve olayın terörize edilmesine yönelik çabalarla baskı oluşturmuştur. Olayları başlatan kendileri olmasına rağmen Şenyaşar ailesinin ilk fiili başlattığını ileri sürerek bu yalanı doğrulamaya çalışmışlardır” diye konuştu.

Avukat Bülent Duran olay anına dair görüntüleri tek tek değerlendirerek Fadıl Şenyaşar’ın meşru müdafaa sınırlarında kalan eylemlerini delilleriyle açıkladı. Müvekkilinin beraatini talep etti.

Kaynak:Gazete Yolculuk